Jadłospis
Poniedziałek 17.02.2025
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, bułka pszenna/ owsiana z masłem, wędlina/ ser żółty, pomidor, herbata
Obiad: kapuśniak, makaron z musem truskawkowym, i jogurtem truskawkowym , kompot owocowy
Podwieczorek: chleb pszenny/ ziarnisty z masłem, makrela w sosie pomidorowym, papryka, jabłko, herbata z cytryną
ALERGENY: MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SELER, JAJA, SOJA, RYBY
Wtorek 18.02.2024
Śniadanie: mleko, bułka pszenna / ziarnista z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, czipsy jabłkowe, herbata
Obiad: jarzynowa, kopytka, gulasz wieprzowy z warzywami, surówka z ogórka kiszonego , kompot
Podwieczorek: lemoniada, chałka, banan
ALERGENY: MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SELER,JAJA, SOJA, ORZECHY, RYBY
Środa 19.02.2025
Śniadanie: płatki kukurydziane, bułka pszenna/ grahamka z masłem, miód, jabłko, herbata
Obiad: kompotowa z makaronem, ziemniaki z koprem, kotlet drobiowy smażony, surówka z czerwonej kapusty, woda z cytyną
Podwieczorek: jogurt malinowy z miodem i chia, ciasteczka owsiane
ALERGENY:MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SELER,JAJA, SOJA
Czwartek 20.02.2025
Śniadanie: kawa inka, chleb pszenny/ żytni z masłem, dżem, żurawina, herbata
Obiad: grochówka, makaron pełnoziarnisty z sosem curry, sok jabłkowy
Podwieczorek: chleb pszenny/ razowy z masłem, pasta z brokułów, winogrono, herbata
ALERGENY: MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SELER,JAJA, SOJA, RYBY
Piątek 21.02.2025
Śniadanie: makaron literki na mleku, bułka angielka z masłem, wędlina drobiowa, ogórek kiszony, herbata
Obiad: barszcz biały, placki z jabłkiem na jogurcie, pomarańcza, kompot
Podwieczorek: soczek, baton, melon
ALERGENY: MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, GORCZYCA, SELER, JAJA, RYBA, SOJA, RYBY