Jadłospis
Poniedziałek 31.03.2025
Śniadanie: kakao, bułka pszenna/ ziarnista z masłem, wędlina, pomidor, herbata
Obiad: zupa z soczewicy, makaron z musem truskawkowym i jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania, kompot
Podwieczorek: pieczywo mieszane z masłem, parówka na ciepło, papryka, mięta, winogrono
ALERGENY: MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SELER, JAJA, SOJA, GORCZYCA, ORZECHY
Wtorek 01.04.2025
Śniadanie: płatki owsiane na mleku, bułka pszenna/ grahamka z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek, herbata
Obiad: ogórkowa z ryżem, kopytka, gulasz wieprzowy z warzywami, surówka z sałaty lodowej, kompot
Podwieczorek: jogurt bananowy z miodem, chałka
ALERGENY: MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SELER,JAJA, GORCZYCA, SOJA, ORZECHY
Środa 02.04.2025
Śniadanie: kawa inka, bułka pszenna/ ziarnista z masłem, hummus/ pasztet z ciecierzycy, pomidor, melon, herbata
Obiad: pomidorowa z makaronem, ziemniaki z koprem, kotlet drobiowy smażony, sałata z jogurtem naturalnym, woda z pomarańczą
Podwieczorek: lemoniada, banan, wafle ryzowe, dżem
ALERGENY:MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SELER,JAJA, GORCZYCA, SOJA, ORZECHY
Czwartek 03.04.2025
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenny/ ziarnisty z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, migdały, herbata
Obiad: grochówka, risotto, ogórek kiszony, kompot
Podwieczorek: bułka angielka z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor, pomarańcza, herbata
ALERGENY: MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SELER,JAJA, GORCZYCA, SOJA, ORZECHY
Piątek 04.04.2025
Śniadanie: mleko, bułka pszenna/ ziarnista z masłem, ser żółty, kabanos, pasta z brokułów, papryka ogórek, sałata, herbata
Obiad: wiśniowa z makaronem, ziemniaki z koprem, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej, kompot
Podwieczorek: mus owocowy, andrut
ALERGENY: MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SELER, JAJA, RYBY