Jadłospis
| Dzień tygodnia | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Poniedziałek 17.11.2025 r. | Kakao(7) bez cukru Bułka(1) z masłem(7)i pomidorem Szynka kanapkowa Pomarańcza | Zupa grochowa(9) z ziemniakami Ryż z jabłkami, jogurtem greckim(7) i cynamonem Kompot owocowy | Chleb pszenno-żytni |
Wtorek 18.11.2025 r. | Kasza manna(1) na mleku(7) | Zupa pomidorowa(9) z makaronem(1) | Jogurt bananowy(7), 1,5% tłuszczu |
Środa 19.11.2025 r. | Kawa zbożowa(1) na mleku(7) | Zupa ogórkowa(9) kompot | Kanapka z pieczywa graham(1) z |
Czwartek 20.11.2025 r. | Płatki ryżowe(1) na mleku(7) | Krupnik(9) z kaszą jęczmienną | Kisiel z owoców leśnych własnego |
Piątek 21.11.2025 r. | Mleko krowie(7), 2% tłuszczu Chleb pszenno(1)-żytni Masło ekstra(7) Hummus z pomidorem suszonym i natką pietruszki Kiełbasa krakowska, sucha Ogórek | Zupa owocowa z makaronem(1) Ziemniaki z koperkiem Kotlet mielony z miruny(4) panierowany Surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka z jogurtem(7) naturalnym Kompot śliwkowy | Ciasto drożdżowe(1;3) |
Jadłospis może ulec zmianie !
Alergeny z tabeli Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.
1.Zboża zawierając gluten
2. Skorupiaki
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler
10. Gorczyca
11. Sezam
