Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 17.02.2025

Śniadanie:  Płatki ryżowe na mleku, bułka pszenna/ owsiana z masłem, wędlina/ ser żółty, pomidor, herbata

Obiad: kapuśniak, makaron z musem truskawkowym, i jogurtem truskawkowym , kompot owocowy

Podwieczorek:  chleb pszenny/ ziarnisty z masłem, makrela w sosie pomidorowym, papryka, jabłko, herbata z cytryną

ALERGENY: MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SELER, JAJA, SOJA, RYBY

Wtorek  18.02.2024

Śniadanie:  mleko, bułka pszenna / ziarnista z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, czipsy jabłkowe, herbata

Obiad: jarzynowa, kopytka, gulasz wieprzowy z warzywami, surówka z ogórka kiszonego , kompot

Podwieczorek: lemoniada, chałka, banan

ALERGENY: MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SELER,JAJA,  SOJA, ORZECHY, RYBY

Środa 19.02.2025   

Śniadanie: płatki kukurydziane, bułka pszenna/ grahamka z masłem, miód, jabłko, herbata

Obiad: kompotowa z makaronem, ziemniaki z koprem, kotlet drobiowy smażony, surówka z czerwonej kapusty, woda z cytyną

Podwieczorek:  jogurt malinowy z miodem i chia, ciasteczka owsiane

ALERGENY:MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SELER,JAJA, SOJA

Czwartek  20.02.2025 

Śniadanie:  kawa inka, chleb pszenny/ żytni z masłem, dżem, żurawina, herbata

Obiad:  grochówka, makaron pełnoziarnisty z sosem curry, sok jabłkowy

Podwieczorek:  chleb pszenny/ razowy z masłem, pasta z brokułów, winogrono, herbata

ALERGENY: MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SELER,JAJA,  SOJA, RYBY

Piątek 21.02.2025

Śniadanie:  makaron literki na mleku, bułka angielka z masłem, wędlina drobiowa, ogórek kiszony, herbata

Obiad: barszcz biały, placki z jabłkiem na jogurcie, pomarańcza, kompot

Podwieczorek:  soczek, baton, melon

ALERGENY: MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, GORCZYCA, SELER, JAJA, RYBA, SOJA, RYBY