Jadłospis
Poniedziałek 15.09.2025
Śniadanie: kakao, bułka pszenna/ owsiana z masłem, wędlina drobiowa, papryka, żurawina, herbata
Obiad: grochówka, makaron z musem truskawkowym i jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania, kompot
Podwieczorek: pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka, rzodkiewka, śliwka, mięta
Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja, soja, gorczyca, orzechy, ryby
Wtorek 16.09.2025
Śniadanie: kulki miodowe na mleku, bułka pszenna/ ziarnista z masłem, ser żółty, ogórek, herbata
Obiad: zalewajka, kluski śląskie, gulasz wieprzowy z warzywami, surówka z sałaty lodowej, woda z cytryną
Podwieczorek: koktajl mleczno- jogurtowy brzoskwiniowy z miodem i chia, herbataniki
Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja, soja, gorczyca, orzechy, ryby
Środa 17.09.2025
Śniadanie: mleko, bułka angielka z masłem, szynka, pomidor, winogrono, herbata
Obiad: pomidorowa z makaronem, ziemniaki z koprem, nagetsy drobiowe, surówka z buraków, sok jabłkowy
Podwieczorek: rogal, herbata z cytryną, jabłko
Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja, soja, gorczyca, orzechy, ryby
Czwartek 18.09.2025
Śniadanie: płatki ryżowe na mleku, bułka pszenna/ ziarnista z masłem pasztet z ciecierzycy, papryka, herbata
Obiad: szczawiowa z jajkiem, risotto, ogórek małosolny, kompot
Podwieczorek: chleb pszenny/ graham z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, pomidor, banan, rumianek
Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja, soja, gorczyca, orzechy, ryby
Piątek 19.09.2025
Śniadanie: kawa inka, chleb pszenny/ ziarnisty z masłem, schab pieczony, ogórek kiszony, herbata
Obiad: wiśniowa z makaronem, ziemniaki z koprem, kotlet rybny, mizeria, kompot
Podwieczorek: baton, soczek, melon
Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja, soja, gorczyca, orzechy, ryby, orzechy